Maag klachten/ reflux

Maagpijn

De osteopaat behandelt de gevonden disfuncties rondom de maag en brengt zo het lichaam weer in balans. Met als gevolg een minder opgezette buik en een betere spijsvertering. Hierdoor kan het lichaam de voeding weer beter verteren.

 

"Het lijkt wel of mijn eten er niet meer in past. Na twee happen heb ik al een vol gevoel. Direct na het eten krijg ik ook pijn in mijn buik. Medicijnen helpen niet, wat moet ik nu?".

 

De klachten lijken op een slecht functioneren van de maag; het eten wordt niet goed opgenomen. Dit kan vele oorzaken hebben. Als een maagzweer is uitgesloten door een arts, kijkt een osteopaat waarom er maar twee happen gegeten kan worden. Hoe is het voedingspatroon, niet te eenzijdig, wordt er te snel gegeten etc.? Een osteopathische behandeling bestaat eruit datgene op te zoeken wat het lichaam (in dit geval de spijsvertering) uit balans brengt. De oorzaken kunnen liggen in de maag zelf, de darmen, geblokkeerde ruggenwervels, slechte eetgewoontes of allergieën of stress in al zijn vormen.