Gewrichtsklachten

 

Spier-gewrichtsklachten

Een osteopathische behandeling van gewrichten bestaat o.a uit het beter laten circuleren van alle lichaamsvloeistoffen, het mobiliseren van alle weefsel rondom het gewricht. Ook al heeft u last van uw knie dan kan de oorzaak wel eens liggen in een beperkte functie van uw heup. Voor een lichaam is het noodzakelijk dat de vele schakeltjes goed functioneren. 

 

 

"Regelmatig heb ik klachten aan mijn spieren en gewrichten. Dit is vooral als ik rust en ‘s ochtends ben ik stijf. Bij inspanning gaat het juist beter. Kan een osteopaat wat doen aan deze klachten?"

 

 

Het herstel van klachten aan de gewrichten van armen en benen verloopt vaak spontaan. Is dit echter niet het geval dan kan de oorzaak liggen bijvoorbeeld liggen in de overbelasting van de gewrichten of een slechte afvoer van afvalstoffen. Een osteopaat kijkt bij bijvoorbeeld een tennisarm niet alleen naar de elleboog en de spieren van de onderarm, maar ook naar de functie van de pols, schouder, nek en borstkas en zelfs naar de organen. Vele mogelijkheden dus waarom een klacht niet uit zichzelf herstelt. 

Om op de vraag terug te komen; het is mogelijk dat door een verslechterde afvoer van de afvalstoffen spieren en gewrichten pijn gaan doen en dit met name in rust. Overbelasting van een arm/been gewricht moet ook gezocht worden in lokale problemen zoals een slechte techniek bij het tennissen, steeds maar herhaalde bewegingen etc. De belasting op een gewricht moet zeker verminderd worden anders is het ook met een osteopathische behandeling water naar de zee dragen. RSI (Repetitive Strain Injury) valt een beetje in dezelfde categorie van klachten. Door de vele herhalingen met meerdere gewrichten ontstaan klachten aan spieren en zenuwen. Een osteopaat kijkt ook bij deze klachten waarom het lichaam de gevraagde belasting niet meer kan verwerken. Dit kan liggen in de bovenstaande voorbeelden, maar ook de psychische belasting waar een patiënt mee te maken heeft (gezin, familie, werk,..) of zichzelf oplegt. Klachten moeten dus zowel geestelijk en lichamelijk worden behandeld. Dan zijn er goede resultaten te behalen. 

 

 

arm en beenklachten
bekken klachten